page_banner

wartos

Dunya Nokia Bell Labs nyatet inovasi dina élmu optik serat pikeun ngaktipkeun jaringan 5G kapasitas anu gancang sareng langkung luhur di payun

Anyar-anyar ieu, Nokia Bell Labs ngumumkeun yén panaliti na netepkeun catetan dunya pikeun tingkat bit operator tunggal paling luhur dina serat optik mode standar tunggal 80 kilometer, kalayan maksimal 1,52 Tbit / s, anu sami sareng ngirimkeun 1,5 juta YouTube video dina waktos anu sami. Éta opat kali téknologi 400G ayeuna. Rékam dunya ieu sareng inovasi jaringan optik sanésna bakal ningkatkeun kamampuan Nokia pikeun ngembangkeun jaringan 5G pikeun nyumponan data, kapasitas, sareng kabutuhan latén tina Internet industri Hal sareng aplikasi konsumen.

Marcus Weldon, Chief Technology Officer of Nokia sareng Présidén Nokia Bell Labs, nyarios: "Ti saprak diciptakeun serat optik low-loss sareng alat optik anu aya hubunganana 50 taun ka pengker. Tina sistem 45Mbit / s awal dugi ka sistem 1Tbit / s ayeuna, Éta parantos ningkat langkung ti 20.000 kali dina 40 taun sareng nyiptakeun dasar tina naon anu urang terang salaku Internét sareng masarakat digital. Peran Nokia Bell Labs nyaéta tangtosna pikeun nangtang wates sareng ngahartikeun watesan anu mungkin. Catetan dunya pangénggalna kami dina panilitian optik ngabuktikeun sakali deui Kami nyiptakeun jaringan anu langkung gancang sareng langkung kuat pikeun ngawangun pondasi pikeun révolusi industri saterasna. "Grup Penelitian Jaringan Optik Nokia Bell Labs anu dipimpin ku Fred Buchali nyiptakeun laju bit operator dugi ka 1,52Bit / s. Rékaman ieu diadegkeun ku ngagunakeun 128Gigasample / konverter anu anyar anu tiasa ngahasilkeun sinyal dina laju simbol 128Gbaud, sareng tingkat inpormasi pikeun hiji simbol ngaleuwihan 6,0 bit / simbol / polarisasi. Prestasi ieu ngarecah rékaman 1.3Tbit / s anu diciptakeun ku tim Séptémber 2019.

Panaliti Nokia Bell Labs Di Che sareng timna ogé parantos nyetél rékor tingkat data dunya anyar pikeun laser DML. Laser DML penting pisan pikeun aplikasi murah, gancang-gancang sapertos sambungan pusat data. Tim DML ngahontal tingkat pangiriman data langkung tina 400 Gbit / s ngalangkungan tautan 15-km, netepkeun catetan dunya. Salaku tambahan, panaliti dina Nokia Bell

Labs nembé ngahasilkeun prestasi utama sanés dina bidang komunikasi optik.

Peneliti Roland Ryf sareng tim SDM réngsé tés lapangan anu munggaran nganggo téknologi pembagian ruang angkasa (SDM) dina serat gandeng-inti 4-inti ngalangkungan 2.000 kilométer. Ékspériménna ngabuktikeun yén serat inti gandeng téh sacara téknis tiasa dilakukeun sareng ngagaduhan kinerja transmisi anu luhur, bari ngajaga standar industri 125um cladding diameter.

Tim panilitian anu dipimpin ku Rene-Jean Essiambre, Roland Ryf sareng Murali Kodialam ngenalkeun sakumpulan format modulasi anu anyar anu tiasa nyayogikeun kinerja transmisi linier sareng non-linier ningkat dina jarak kapal selam 10.000km. Format pangiriman dihasilkeun ku jaringan saraf sareng tiasa langkung saé langkung saé tibatan format tradisional (QPSK) anu dianggo dina sistem kabel kapal selam ayeuna.

Panaliti Junho Cho sareng timna parantos ngabuktikeun ngalangkungan ékspérimén yén dina kasus pasokan listrik terbatas, ku ngagunakeun jaringan saraf pikeun ngaoptimalkeun filter bentukna pangasilan pikeun ngahontal panguatan kapasitas, kapasitas sistem kabel kapal selam tiasa ningkat 23%.

Nokia Bell Labs didedikasikan pikeun ngararancang sareng ngawangun masa depan sistem komunikasi optik, nyetir pamekaran fisika, élmu bahan, matématika, perangkat lunak, sareng téknologi optik pikeun nyiptakeun jaringan anyar anu adaptasi sareng kaayaan anu robih, sareng jauh teuing dina wates ayeuna.


Pos waktos: Jun-30-2020