page_banner

wartos

Panilitian nyarios yén pasar modul optik bakal ngaleuwihan USD17.7 milyar dina 2025, kalayan kontribusi pangageungna ti pusat data

"Ukuran pasar modul optik ngahontal sakitar USD7.7 milyar dina 2019, sareng diperkirakeun langkung ti dua kali lipat janten sakitar USD17.7 milyar ku 2025, sareng CAGR (tingkat pertumbuhan taunan sanyawa) 15% ti 2019 dugi ka 2025. ” Analis YoleD & Veloppement (Yole) Martin Vallo nyarios: "Tumuwuhna ieu parantos nguntungkeun ti operator jasa awan skala ageung mimiti ngagunakeun modul ageung-gancang (kaasup 400G sareng 800G) modul anu langkung mahal. Salaku tambahan, operator telekomunikasi ogé ningkatkeun investasi dina jaringan 5G. ”

1-2019~2025 optical transceiver market revenue forecast by application

Yole nunjukkeun yén ti taun 2019 dugi ka 2025, paménta pikeun modul optik ti pasar komunikasi data bakal ngahontal CAGR (tingkat pertumbuhan taunan sanyawa) sakitar 20%. Dina pasar télékomunikasi, éta bakal ngahontal CAGR (tingkat pertumbuhan taunan sanyawa) sakitar 5%. Salaku tambahan, ku pangaruh pandemi, total pendapatan diarepkeun bakal lumayan lumayan di taun 2020. Nyatana, COVID-19 sacara alami mangaruhan kana penjualan modul optik global. Nanging, didorong ku strategi panyebaran 5G sareng pamekaran pusat data awan, paménta pikeun modul optik kuat pisan.

2-Market share of top 15 players providing optical transceiver in 2019

Numutkeun ka Pars Mukish, analis di Yole: "Dina 25 taun ka pengker, kamekaran téknologi komunikasi serat optik parantos ngajantenkeun kamajuan anu saé. Di taun 1990an, kapasitas maksimum tautan serat optik komérsial ngan ukur 2.5-10Gb / s, sareng ayeuna kecepatan transmisi na tiasa ngahontal 800Gb / s. Pangembangan dina dasawarsa katukang parantos ngajantenkeun sistem komunikasi digital épisiénsi luhur tiasa sareng mecahkeun masalah atenuasi sinyal. "

Yole nunjukkeun yén évolusi sababaraha téknologi parantos ngaktipkeun laju transmisi jarak jauh sareng jaringan metro dugi ka 400G atanapi bahkan langkung luhur. Tren dinten ayeuna nuju kana harga 400G batang tina paménta operator awan pikeun sambungan data center. Salaku tambahan, pertumbuhan éksponénsial kapasitas jaringan komunikasi sareng paningkatan palabuhan optik parantos mangaruhan pisan kana téknologi modul optik. Desain faktor bentuk anyar janten langkung umum, sareng tujuanna pikeun ngirangan ukuranana, sahingga ngirangan konsumsi listrik. Dina modulna, alat optik sareng sirkuit terintegrasi beuki caket.

3-Satatus of optical transceivers migration to higher spped in datacom

Ku alatan éta, fotonika silikon bisa jadi téknologi konci pikeun solusi interkonéksi optik kahareupna pikeun ngungkulan paningkatan pangunjung. Téknologi ieu bakal ngagaduhan peran penting dina aplikasi mimitian ti 500 méter dugi ka 80 kilométer. Industri damel pikeun ngahijikeun laser InP langsung kana chip silikon pikeun ngahontal integrasi anu hétérogén. Kauntungannana nyaéta integrasi scalable sareng ngaleungitkeun biaya sareng kompleksitas bungkus optik.

Dr. Eric Mounier, analis di Yole, nyarios: "Salaku tambahan pikeun ningkatkeun tingkat ngalangkungan amplifier terpadu, throughput data anu langkung luhur ogé tiasa dihontal ku cara ngahijikeun chip pangolahan sinyal digital paling maju, anu nyayogikeun téknologi modulasi multi-tingkat anu béda, sapertos sakumaha PAM4 Atanapi QAM. Téhnik anu sanés pikeun ningkatkeun tingkat data nyaéta paralelisasi atanapi multiplexing. ”


Pos waktos: Jun-30-2020