page_banner

wartos

Naha industri komunikasi optik janten "salamet" tina COVID-19?

Dina Maret 2020, LightCounting, organisasi riset pasar komunikasi optik, ngaevaluasi pangaruh coronavirus énggal (COVID-19) dina industri saatos tilu bulan kahiji.

Kuartal kahiji taun 2020 parantos caket, sareng dunya kaserang ku pandemi COVID-19. Seueur nagara ayeuna parantos mencét tombol pause dina ékonomi pikeun ngalambatkeun panyebaran wabah éta. Sanaos parah sareng durasi pandemi sareng pangaruhna kana perekonomian masih seueur teu pasti, éta pasti bakal ngabalukarkeun karugian ageung pikeun manusa sareng ékonomi.

Ngalawan latar tukang anu surem ieu, télékomunikasi sareng pusat data ditetepkeun salaku jasa dasar anu penting, ngamungkinkeun operasi teras-terasan. Tapi saluareun éta, kumaha urang ngarepkeun ngembangkeun ékosistem komunikasi télékomunikasi / optik?

LightCounting parantos narik 4 kasimpulan dumasar kana kanyataan dumasar kana hasil panitén sareng évaluasi tina tilu bulan ka tukang:

Cina laun laun neraskeun produksi;

Ukuran isolasi sosial anu nyetir paménta bandwidth;

Pangeluaran modal infrastruktur nunjukkeun tanda anu kuat;

Jualan alat-alat sistem sareng pabrik komponén bakal kapangaruhan, tapi henteu ngabahayakeun.

LightCounting yakin yén pangaruh jangka panjang COVID-19 bakal kondusip pikeun kamekaran ékonomi digital, sahingga dugi ka industri komunikasi optik.

"Kasaimbangan Punctuated" Paleontologist Stephen J. Gould percaya yén épolusi spésiés henteu dilanjutkeun dina tingkat anu laun sareng konstan, tapi ngalaman stabilitas jangka panjang, anu bakal aya épolusi gancang anu pondok kusabab gangguan lingkungan anu parah. Konsép anu sami diterapkeun pikeun masarakat sareng ékonomi. LightCounting yakin yén pandemi coronavirus 2020-2021 tiasa janten paningkatan pikeun kamajuan anu gancang tina "ékonomi digital".

Salaku conto, di Amérika Serikat, puluhan rébu murid ayeuna jarak jauh kuliah sareng paguron luhur, sareng puluhan jutaan pagawé déwasa sareng dununganna ngalaman heula PR. Perusahaan tiasa sadar yén produktivitasna henteu acan kapangaruhan, sareng aya sababaraha manpaat, sapertos ngirangan biaya kantor sareng ngirangan émisi gas rumah kaca. Saatos coronavirus tungtungna terkendali, jalma-jalma bakal penting pisan pikeun kasihatan sosial sareng kabiasaan-kabiasaan sapertos balanja tanpa touch bakal teras-terasan lami.

Ieu kedah ngamajukeun panggunaan dompét digital, balanja online, jasa pangiriman bahan kadaharan sareng toko, sareng mekarkeun konsép ieu kana daérah énggal sapertos apoték ritel. Nya kitu, jalma-jalma tiasa kagoda ku solusi transportasi umum tradisional, sapertos subway, karéta, beus, sareng kapal terbang. Alternatipna nyayogikeun langkung seueur isolasi sareng panangtayungan, sapertos bersepeda, taksi robot alit, sareng kantor jarak jauh, sareng panggunaan sareng panarimaanana tiasa langkung luhur tibatan sateuacan virus nyebar.

Salaku tambahan, pangaruh virus bakal ngalaan sareng nyorot kalemahan ayeuna sareng henteu sami dina aksés broadband sareng aksés médis, anu bakal ngamajukeun aksés anu langkung ageung kana Internét anu tetep sareng mobile di daérah miskin sareng padesaan, ogé panggunaan telemedicine anu langkung ageung.

Tungtungna, perusahaan anu ngadukung transformasi digital, kalebet Abjad, Amazon, Apple, Facebook, sareng Microsoft diposisikan saé pikeun tahan panolakan anu teu tiasa dilawan tapi pondok dina smartphone, tablet, sareng penjualan laptop sareng pendapatan iklan online kusabab aranjeunna gaduh sakedik hutang, Sareng ratusan milyar arus kas ayeuna. Kontrasna, pusat perbelanjaan sareng ranté ritel fisik sanés tiasa katerap pisan ku wabah ieu.

Tangtosna, dina titik ieu, skenario ka hareup ieu ngan ukur spekulasi. Éta nganggap yén urang berhasil ngatasi tantangan ékonomi sareng sosial anu ageung anu ditimbulkeun ku pandemi dina sababaraha cara, tanpa murag kana déprési global. Nanging, sacara umum, urang kedah untung aya di industri ieu nalika urang ngalangkungan badai ieu.


Pos waktos: Jun-30-2020